En Son Vaazımız: İman zamanı

Pazar Ibadetimiz, Üsküdar kilisesi ve Bağdat Cd kilisesinde saat 14:00'de başlar. Bağdat Cd Kilisede, Perşembe, Ingilizce Kulübü için saat 18:30da Bağdat Cadde'ye gelin.

Ayrıntılar için telefonla bize iletin.

0 555 061 53 84 

Bağışlamanın Gerekliliği

Bağışlamanın Gerekliliği

Pazar, Mayıs 19, 2013
Kutsal Kitap'taki Referansı: 

 

Hristiyanlıkta, bağışlamak “Bana karşı olan yaptığınız kötülük bir daha size karşı kullanmayacağım” diyen bir seçenektir.

Matta 18:21-35 Okuyun:

  • İlk kölenin borcu 3.000.000.000 Yeni TL, ikinciyse 5.000 TL

  • İlk kölenin borcu bizim günahlarımızı simgeliyor – yani İsa Mesih'e göre bizim günahlarımız hayal edebildiğimizden kadar büyük – bu dünyadayken öz irademiz var istediğimiz “Tanrı'nın parası” harcayabiliriz, yani istediğimiz kadar günah işleyebiliriz. Ama bir gün hesap sorulacak

  • Kral ilk köle bağışladığında, kölesi cezalanmaktansa kendini cezalandırmayı seçti. Yani ortada büyük bir kayıp vardı – ya köle (biz) ya da kral (Tanrı)'nın ödemesi gerekiyordu. Çarmıh'ta İsa Mesih bizim borcumuzu ödemeyi seçti hamdolsun!

  • O zaman İsa Mesih'e göre Hristiyanlıkta 'Kul Hakkı' diye bir kavramı yok (yani kardeşini bağışlamazsan göksel babanız da onları bağışlamayacak) – sadece ve sadece 'Ters Kul Hakkı' var (Matta 6:14, Rom 14:4)

  • Neden bağışlamak istemiyoruz? Çünkü o zaman adalet olmayacağını düşünüyoruz – doğal olarak “Göze göz, Dişe diş” düşünüyoruz. Ama Tanrı ne diyor? (Rom 12:19-21)

  • C.S. Lewis şöyle dedi: “Hristiyan olmak affedilmez şeyleri affetmek demektir çünkü Tanrı daha önce sana aynısını yaptı”. Doğal olarak affedemeyiz ancak Tanrı'nın yardımıyla affedebiliriz.

Bağışlama ne değildir: Unutmak, acımızı reddetmek veya kabullenmemek değildir – hikayede büyük bir kayıp vardı. Günah ciddiye almak değildir – İsa Mesih büyük bir bedel ödedi bizim için. Başka birisine dayalı değildir – bağışlama bizim iyiliğimiz için:

  1. Duygusal açısından – ilişkilerimizde bağışlama bir motorun yağı gibidir, yağsız bir motor patlar. En yakın ilişkilerimiz en çok acı verenler olabilir ama birbirlerini affedebilirsek çok daha iyi, düzgün ve verimli olacaklar.

  2. Ruhsal açısından – Yaram var ya temizleyebilirim, ama onu bırakırsam enfekte oluyor ve çok daha acı veriyor. Bağışlamada “bu yara temizlerim” diye seçiyoruz. Yoksa enfekte'nin irini gibi cinlere yol açabiliriz Ama temizlersek, özgür olacağız

  3. Fiziksel açısından da – zaman zaman affetmezlikten şifa dualar cevaplamıyor.

Nasıl affediyoruz? Çok basit ama çok güç lazım: “Ya Rab, <isim> bana çok acı verdi ama şimdi onların bana karşı olan suçlarını bir daha onları karşı kullanmayacağımı seçiyorum. Lütfen onları affet” diye dua ediyoruz. Bu kadar gücümüz yoksa belki “Ya Rab, onları affetmek isteğini yüreğime koy” diye dua edebiliriz.

Yaşam Gruplarımız için sorular

  1. Birisi sana karşı günah işlediğinde nasıl hissediyorsunuz? Neler yapmak istiyor musunuz? İsa Mesih neler yapmanı ister? Bağışlamak neden zor?

  2. Benzetmede İsa Mesih kul hakkı hakkında neler söyledi? Katılıyor musunuz?

  3. Bağışlama bir motorun yağı veya yaranın temizlenmesi gibi. Katılıyor musunuz? Başka resim düşünebiliyor musunuz?

  4. Bağışlamak çok basit ama çok güç lazım. Onunla ilgili tecrübeniz var mı? Teşvik eden bir hikaye herkesle paylaşmak istiyor musunuz?

  5. Dua edelim – İsa birisi bağışlamamızı ister mi? Güçsüz hissediyor musunuz? Sizin için dua edelim

Bu Sayfayı Paylaş



Share